eğitici siteler etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
eğitici siteler etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Google Drive'ye yakından bakalım!



Google Drive Google’ın bulutta dosyalarınızı saklamak için sağladığı 30 GB’lık web alanıdır. Isteğe göre bu kapasite ek depolama alanı satın alınarak arttıtılabilir. Bu alanı 100 GB’a çıkartmak için senelik 25$ harcamanız yeterli.(Nisan 2014) Önümüzdeki günlerde aynı fiyata bu kapasitenin çok daha fazla almanız mümkün olacak. Google’ın 2012 yılında devreye aldığı bu servis sayesinde cihaz bağımsız, Internet bağlantısı olan ya da olmayan(offline özelliği) yerlerden dosyalarınıza ulaşıp görüntüleyebilir ve değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. Tekrar Internet’e bağlandığınızda bu değişiklikler otomatik olarak senkronize edilecektir.

Bulut depolama hizmetleri her ne kadar internetin kullanıldığı yıllardan beri var olsa da, son yıllarda daha da kullanılır olmaya başladı. DropBox, Box, Copy, SkyDrive vb. web servislerinin sağladığı ücretli/ücretsiz alanlar ile kullanıcılar her an her yerden dosyalarına erişebilme imkanı sahip oluyor. Belki de yaşadığımız teknoloji çağının bir gereği olarak, dökümanlara her yerden erişebilme, uzun yıllar güvenli bir şekilde saklayabilme imkanı bu servisleri daha da ön plana çıkardı. Bir bulut depolama alanı olarak bilinen Google Drive, aslında sağladığı hizmetleri, içinde barındırdığı uygulamaları da düşünüp değerlendirdiğimizde ve diğer bulut depolama servisleri ile karşılaştırdığımızda, Google Drive’ın diğer tüm bulut depolama servislerinden çok daha iyi hizmeti kullanıcılarına sunduğunu söyleyebiliriz.

Google, size sağladığı ücretsiz 15 GB boyutundaki depolama alanıyla da diğer bulut servislerinden bir adım öne çıkıyor. Ayrıca, Google Drive, bir Google hesabını olan her kullanıcının sahip olabileceği Google ofis dökümanlarının kullanımına erişim imkanı sunuyor. Yani, Google Drive hesabınızda döküman, sunu, tablo ve form (bir nevi Word, Excel, PowerPoint) dosyaları oluşturmanız mümkün. Aynı zamanda, mevcut dosyalarınızı/klasörlerinizi Google Drive’a kolayca yükleyeyip, internet tarayıcınız üzerinden başka hiç bir ayrı yazılıma ihtiyaç duymadan görüntüleyebilir, başkaları ile paylaşabilirsiniz.



Google Drive masaüstü klasör uygulaması ise Drive hesabınızdaki tüm dosyalarınızı veya diğer tüm cihazlarınızdaki dosyalarınızı bilgisayarınızla senkronize hale getirmek için kullanabileceğiniz bir diğer özellik. Google Drive alanınızın sağ tarafında bulunan “Drive’ı masaüstünüze bağlayın” linki ile size sunulan programı bilgisayarınıza indirip kurarak, Google Drive’daki tüm klasör ve dosyalarınıza her an bilgisayardan erişim sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca, bu masaüstünüze kurulan drive bağlantı klasörü ile otomatik olarak dökümanlarınızın senkronize olmasını sağlayabiliyorsunuz.

* Google Drive, size oluşturduğunuz dökümanları (veya sizinle paylaşılan dökümanları) aynı anda birden fazla kişi ile birlikte düzenleyebilme imkanı sunuyor. Ve yapılan her değişikliği, düzenlemeyi kayıt altına alarak dökümanınızda kim tarafından hangi değişikliğin yapıldığını görüp, istediğiniz sürüme geri dönme imkanı sunması Google Drive’ı farklı kılan özelliklerden ilki.
* Bir PDF yada resim dosyasındaki metinleri otomatik olarak metin (tekst) haline çevirebilmektedir. Bir PDF dökümanını yükleme yaparken, Google Drive size bunu metin dökümanına çevirip çevirmek istemediğinizi sormaktadır.
* Google Drive’ın diğer bir uygulaması ise içeriğinde not alma, notlarınıza hatırlatıcı ekleme, yapılacaklar listesi hazırlama gibi özellikleri barındıran Google Keep uygulamasıdır. Google Keep ile notlarınızı bulut depolama alanınızda saklayabilir, istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan (mobil uygulamaları mevcut) ulaşabilirsiniz.


* Google Formlar, Google Drive’ın diğer bir uygulaması. Formlar ile çevrimiçi anket yapabilir, topladığınız yanıtları bir e-tabloda düzenli bir şekilde organize ederek sonuçları inceleyebilirsiniz. Aynı şekilde toplandığınız verileri grafiğe de döküp araştırmanız/anketiniz hakkında hızlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Google Formlar biz eğitimcilerin belki de en çok işine yarayacağı uygulamalardan biridir. Zira bu uygulama ile öğrencilerinize anketler yollayabilir, quiz, hatta sınav bile yapabilirsiniz. Google formlara çoktan seçmeli, paragraf, dereceli yanıtları girilebilen farklı soru tipleri ekleyebiliyorsunuz.

http://egitimtrend.com/google-ogretmenler-tarafindan-kesfedilmeyi-bekliyor-3/

http://www.egitimdeteknoloji.com/google-drive-nedir-gunluk-islerimizde-bize-ne-saglayabilir/

Khan Academy'yi tanıyalım!


Eğitimi, dünyanın en uzak noktalarında bile ulaşılabilir kurma hedefiyle kurulan Khan Academy, bütün dünya çocuklarına aynı kalitede ve bedava bir eğitim sunmayı amaçlıyor. Akademinin Harvard ve MIT diplomalı kurucusu Salman Khan’ın hayali ise çocukların, zamanlarının yüzde yirmisinde videolar seyrederek konuları öğrendiği, geri kalan zamanda da robotlar inşa edip, resim çizip, müzik yaparak kendilerini geliştirdiği bir eğitim sistemi yaratmak.

Dünyanın en büyük ve en popüler online okulu olan Khan Academy’nin hikayesi, bir deha olarak da niteleye bileceğimiz Salman Khan’ın çok basit bir fikrine dayanıyor. Bangladeşli bir baba ve Hintli bir annenin çocuğu olarak New Orleans’ta dün yaya gelen Salman Khan, ünlü Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) üç ayrı bölümden diploma aldıktan sonra Harvard’da yüksek lisans yaptı. Finans dünyasında başarılı bir analist olarak çalıştığı sırada, matematik derslerinde zorluk çeken yeğeni için küçük videolar hazırlamaya başlayan Khan, ailesinden ve arkadaşlarından gelen talepler üzerine videoları Youtube’da paylaşmanın daha kolay olacağını düşünerek bugün altı milyon kullanıcıya ulaşan akademinin de ilk adımlarını atmış oldu. Internet kullanıcılarının videolarına yaptığı pozitif yorumlardan sonra online derslere konsantre olmaya karar veren Salman Khan, işinden ayrılarak Khan Academy’yi kurmaya karar verdi . 2006’da kurulan ve bağışlarla finanse edilen Khan Academy’nin en büyük destekçilerinden Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Salman Khan hakkında “Finans dünyasından gelen 160’lık bir IQ’yu eğitime kazandırdık. Karısı iyi gününde olmuş olacak ki Khan’ın işinden ayrılmasına izin vermiş” demişti.
Khan Academy’e en büyük desteği Microsoft’un kurucusu Bill Gates veriyor.
4300 konu, 300 milyon tık bağışçıların yardımları sayesinde, 2009’dan sonra konu ve alıştırmalarda oldukça geniş bir altyapı sunmaya başlayan Khan Academy, bugün aralarında matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, ticaret, astronomi ve bilgisayar biliminin de bulunduğu bir çok dalda, 4300 konu sunuyor. Videoları 300 milyon tık alanKhan Academy, emekleyerek başladığı yaşantısında, orta okul-lise seviyesine ek olarak 2011 yılında üniversite derslerine de başladı. Geliştirdikleri bir yazılım sayesinde, öğrencilere farklı alıştırmalar sunan Khan Academy, dünyanın bütün çocuklarına ulaşabilme adına, aralarında Türkçe’nin de bulunduğu, yirminin üzerinde dilde faaliyet gösteriyor. Bill Gates ve Google gibi büyük isimlerin bağışları ve bir çok önemli profesörün değerli katkıları sayesinde Khan Academy bugün kendine çok daha büyük hedefler koyarak ilerliyor. Bütün dünya çocuklarına ulaşabilmek amacıyla internetin dışında, eğitim paketleri hazırlayarak bunları Güney Amerika, Afrika ve Asya ülkelerinde kırsal alandaki köylere ve kasabalara dağıttıklarını anlatan Khan, metotlarının okullarda denenmesi için de Amerika’da yaz kamplarına başlayacaklarını söylüyor. Hayalinin “farklı bir okul” olduğunu ve eğitim sisteminde çığır açmayı hedeflediğini anlatan Salman Khan, eğitimin temel haklardan biri olduğunu ve amacının sosyal statü, din, ırk, yaş gözetmeksizin herkese kaliteli ve bedava bir eğitim vermek olduğunu belirtiyor. 
Khan Academy, alışılagelen eğitim sistemini değiştirip geliştirmeyi ve özgürleştirmeyi hedefleyen; kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Amacımız, isteyen herkesin, istediği an, istediği yerde dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim alabilmesini sağlamaktır.
Khan Academy web sitesinin tüm içeriği herkese açıktır: Öğrenci, öğretmen, işadamı, evhanımı ya da dünyamızı ziyaret eden meraklı bir uzaylı... Kim olursanız olun, Khan Academy'deki öğrenim içerikleri ve kaynaklarına hiçbir bedel ödemeden ulaşabilirsiniz. Khan Academy'nin amacı eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmektir.
Khan Academy'nin sunduğu kişiye özel öğrenim içerikleri ile kendinizi geliştirebilir, ders çalışabilir, sınava hazırlanabilir, çocuğunuza öğretebilir, ya da öğretmenseniz Khan Academy'yi sınıfınızda kullanabilirsiniz. Khan Academy hem öğrenciler için bireysel öğrenim kaynağı hem de öğretmenler için sınıflarında, ya da veliler için evlerinde kullanabilecekleri bir eğitim aracıdır.
http://www.netgazetesi.net/khan-academy-nedir.html
http://khanacademy.org.tr/about.asp?ID=1

Okulog.com'u tanıyalım




Veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitim teknolojilerindeki son gelişmeleri takip etmek amacıyla kurulmuştur. Sitede sınıf ortamına uygulanabilecek teknolojilerin tanıtımı yapılmaktadır. Türkçe olan ve Türkiye'de faaliyet gösteren web sitesi, eğitim teknolojileri ile ilgilenenleri bekliyor.
Veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik eğitim teknolojilerindeki son gelişmeleri takip etmek amacıyla kurulmuştur. Sitede sınıf ortamına uygulanabilecek teknolojilerin tanıtımı yapılmaktadır.
Bu sitede yer alan yayınları ve makaleleri takip ederek eğitim teknolojileri ile ilgili olarak bilgilerinizi arttırabilir, sınıfınızda kullanabileceğiniz yeni araç ve yöntemler öğrenip, deneyebilirsiniz.

http://www.okulog.com/

Öğrencilere soru çözmeyi Kahoot ile sevdirin!


Bu yazıda sınıfta kullanabileceğiniz, hem sizin hem de öğrenciler açısından dersi daha eğlenceli hale getirebileceğiniz bir çevrimiçi uygulamadan bahsedeceğim. Dersi rutin seyrinden kurtarmak ve öğrencileri derste daha aktif ve heyecanlı hale getirmek Kahoot sayesinde mümkün. Sınıfınızdaki bilgisayar, tablet ve mobil araçları kullanarak öğrencilerinizin motivasyonunu arttırın!

Kahoot öğrencilerinize basit bir şekilde quizler, anketler hazırlayabileceğiniz öğretmenler için tasarlanmış bir eğitim platformudur. Öğretmen olarak getkahoot.com sitesine girip ücretsiz üye olarak quizlerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Quizlerinizi tamamladıktan sonra öğrencileriniz cihazlarından herhangi bir internet sayfasını açıp kahoot.it adresine bağlanıp quizin kodunu ve isimlerini girmeleri yeterli. Kahoot; öncesinde hazırladığınız soruları sınıf ortamında ekrana yansıtarak öğrencilerinizin internete bağlanabildikleri herhangi bir cihaz üzerinden (masaüstü bilgisayar, notebook, tablet, telefon, vs.) doğru cevabı bulmaya çalıştıkları ve cevapları karşılığında puan topladıkları bir uygulama olduğundan öğrencilerin ilgisini çekmede ve canlı tutmada kullanılabilir. Kahoot'u dersin başında dikkat süreçlerini harekete geçirmek, önbilgileri yoklamak için; dersin ortasında bilgileri pekiştirmek ve öğrencileri güdülemek için; dersin sonunda ise değerlendirme amaçlı kullanabilirsiniz.

* getkahoot.com adresinden ücretsiz bir üyelik oluşturup sisteme giriş yapıyoruz.
* Quiz, discussion(tartışma) veya survey(anket) çeşitlerinden uygulamak istediğimiz türe tıklıyoruz.
* Quizinize bir isim vererek soru ve cevapları gireceğiniz ana ekrana geçiş yapıyoruz (quiz yapmak istediğinizi varsayarak).
* Soruları(yeni soru eklemek için sağ altta bulunan +add question), cevapları(doğru cevabınızın altındaki incorrect’i correct yapmayı unutmayın) ve süreyi ayarladıktan sonra sağ altta bulunan Next: settings’ e tıklıyoruz.
* Language (dil) ve Primary audience (hedef kitle) kısımlarını belirleyip Next: cover image’e tıklıyoruz.
* Dilerseniz bir kapak fotoğrafı seçebilirsiniz ancak zorunlu değil hatta gereksiz denebilir. Son olarak Done’a tıkladığınızda quiz uygulamaya hazır hale geliyor.
Aşağıda yer alan dokümanda bu siteyi nasıl kullanabileceğinizle ilgili bilgiler yer almaktadır:



Aşağıda ise Kahoot'un sınıf ortamında kullanılması ile ilgili bir video bulunmaktadır:


Kaynaklar:

http://www.okulog.com/ogrenmeyi-zevkli-hale-getirin-kahoot.html
http://istanbulbeykentokullari.beykent.k12.tr/mod/forum/discuss.php?d=200

Beyazpano: Türkiye'nin web tabanlı ilk ücretsiz eğitim platformu!


Bu yayında tamamen Türkçe olan, derslerinize kolaylıkla entegre edebileceğiniz, eğitime farklı bir soluk getiren beyazpano.com'dan bahsedeceğim.
  • Beyazpano, gelişmiş bir öğrenme yönetim sistemini bünyesinde barındıran, Türkiye'nin web tabanlı ilk ücretsiz eğitim platformudur.
  • Beyazpano.com, tamamen ücretsiz ve reklam barındırmayan bir platformdur.
  • Gizlilik özellikleri sayesinde, tamamen güvenli bir eğitim ortamı sağlanır.
  • Eğitmenler ve ögrenciler, sınıf panolarına yorumlar, bilgiler, sorular, cevaplar yazabilir.
  • Eğitmenlerin oluşturacağı tartışma grupları ile öğrencilerin çeşitli konularda tartışmaları ve bilgi paylaşmaları imkanı sağlanır.
  • Eğitmen ve öğrencilere dosya saklayabilecekleri bulut ortamında bir disk alanı tahsis edilmiştir. Burada saklansın veya saklanmasın dersle ilgili her türlü doküman ve içerik, istenirse dijital sınıf ortamında paylaşılabilir.
  • Eğitmenler, dijital sınıf ortamında ödev verebilir ve öğrencilerin ödev teslimlerini yine aynı ortamda alabilir.
  • Eğitmenler, ödevleri aynı alanda notlandırabilir ve yorumlarını Beyazpano.com üzerinden ögrencileri ile paylaşabilir.
  • Diğer eğitmenlerle bağlantı kurma özelliği sayesinde eğitmenlerin mesleki gelişimleri hızlanır.
  • Takvim özelligi, ödevlerin, sınav tarihlerinin ve gerçekleşecek aktivitelerin takibi için kolaylık sağlar.
  • Beyazpano.com, öğretmen ve öğrenciler için bilgi paylaşımı, ödev, sınav, notlandırma, tartışmalar ve takvim gibi özellikleri ile hayatı kolaylaştıran bir eğitim teknolojisidir.
  • Eğitmenler haftada sadece birkaç saat toplanan sınıflarını, artık 7/24 aktif olan bir platforma taşıma imkanına sahipler.
  • Dersle alakalı dokümanlarınızı Beyazpano üzerinde sınırsız kapasiteli sanal diskinizde saklayın, öğrencilerinizle veya diğer eğitmenlerle paylaşın.
  • Tartışma başlıkları açarak öğrencilerin konuları tartışmalarını sağlayın.
  • Ödevler verin, öğrencileriniz ödevlerini Beyazpano üzerinden göndersin. Sınav modülü sayesinde Beyazpano üzerinde sınavlar düzenleyin.
  • Kişisel takvim ve ajanda özelliği ile ders, sınav ve etkinlik tarihlerini izleyin, öğrencilerinizle paylaşın, etkinlikler yaratın.
  • Arkadaşlarınıza bağlanın, kişisel ağınızı oluşturun.
Tanıtım videosu:


Üye olma ile ilgili olarak aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


beyazpano.com hakkında daha fazla bilgi için sunuma göz atmanızı öneririm.


Kaynak:
http://egitimtrend.com/beyazpano-ile-sinifiniz-bir-tik-uzakta/
http://www.beyazpano.com/


Weebly for Education ile web sitesi yapmak basit ve ücretsiz!



Weebly for Education muhteşem bir çevrimiçi web sitesi oluşturma aracıdır. Bu araç ile ücretsiz olarak kendi kişisel web sitenizi kurabilirsiniz. Ayrıca derslerinizde kullanmak üzere web sitenizi yapılandırabilir, sınıflar oluşturabilir, öğrencilerinizi sınıfa dahil edebilirsiniz. Siteye ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz, üye olduğunuzda kendinize ait bir profil oluştuğunu göreceksiniz.
  • Birçok tema içerisinden istediğinizi seçin, web sitesinin öğelerinin yerleşimini ayarlayın, sayfalarınızı düzenleyin ve tek tık ile sitenizi yayınlayın!
  • Sitenizi bilgisayarda, tabletlerde ve mobil cihazlarda kullanın, kullandırın!
  • Sosyal medya ile sitenizin bağlantısını kurun!


Weebly for Education ile ilgili hazırlamış olduğum videoda nasıl kullanıldığı ve düzenlendiği ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz.

Videoyu yüksek çözünürlükte izlemek için HD seçeneğini işaretleyiniz.