Google Drive'ye yakından bakalım!



Google Drive Google’ın bulutta dosyalarınızı saklamak için sağladığı 30 GB’lık web alanıdır. Isteğe göre bu kapasite ek depolama alanı satın alınarak arttıtılabilir. Bu alanı 100 GB’a çıkartmak için senelik 25$ harcamanız yeterli.(Nisan 2014) Önümüzdeki günlerde aynı fiyata bu kapasitenin çok daha fazla almanız mümkün olacak. Google’ın 2012 yılında devreye aldığı bu servis sayesinde cihaz bağımsız, Internet bağlantısı olan ya da olmayan(offline özelliği) yerlerden dosyalarınıza ulaşıp görüntüleyebilir ve değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. Tekrar Internet’e bağlandığınızda bu değişiklikler otomatik olarak senkronize edilecektir.

Bulut depolama hizmetleri her ne kadar internetin kullanıldığı yıllardan beri var olsa da, son yıllarda daha da kullanılır olmaya başladı. DropBox, Box, Copy, SkyDrive vb. web servislerinin sağladığı ücretli/ücretsiz alanlar ile kullanıcılar her an her yerden dosyalarına erişebilme imkanı sahip oluyor. Belki de yaşadığımız teknoloji çağının bir gereği olarak, dökümanlara her yerden erişebilme, uzun yıllar güvenli bir şekilde saklayabilme imkanı bu servisleri daha da ön plana çıkardı. Bir bulut depolama alanı olarak bilinen Google Drive, aslında sağladığı hizmetleri, içinde barındırdığı uygulamaları da düşünüp değerlendirdiğimizde ve diğer bulut depolama servisleri ile karşılaştırdığımızda, Google Drive’ın diğer tüm bulut depolama servislerinden çok daha iyi hizmeti kullanıcılarına sunduğunu söyleyebiliriz.

Google, size sağladığı ücretsiz 15 GB boyutundaki depolama alanıyla da diğer bulut servislerinden bir adım öne çıkıyor. Ayrıca, Google Drive, bir Google hesabını olan her kullanıcının sahip olabileceği Google ofis dökümanlarının kullanımına erişim imkanı sunuyor. Yani, Google Drive hesabınızda döküman, sunu, tablo ve form (bir nevi Word, Excel, PowerPoint) dosyaları oluşturmanız mümkün. Aynı zamanda, mevcut dosyalarınızı/klasörlerinizi Google Drive’a kolayca yükleyeyip, internet tarayıcınız üzerinden başka hiç bir ayrı yazılıma ihtiyaç duymadan görüntüleyebilir, başkaları ile paylaşabilirsiniz.



Google Drive masaüstü klasör uygulaması ise Drive hesabınızdaki tüm dosyalarınızı veya diğer tüm cihazlarınızdaki dosyalarınızı bilgisayarınızla senkronize hale getirmek için kullanabileceğiniz bir diğer özellik. Google Drive alanınızın sağ tarafında bulunan “Drive’ı masaüstünüze bağlayın” linki ile size sunulan programı bilgisayarınıza indirip kurarak, Google Drive’daki tüm klasör ve dosyalarınıza her an bilgisayardan erişim sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca, bu masaüstünüze kurulan drive bağlantı klasörü ile otomatik olarak dökümanlarınızın senkronize olmasını sağlayabiliyorsunuz.

* Google Drive, size oluşturduğunuz dökümanları (veya sizinle paylaşılan dökümanları) aynı anda birden fazla kişi ile birlikte düzenleyebilme imkanı sunuyor. Ve yapılan her değişikliği, düzenlemeyi kayıt altına alarak dökümanınızda kim tarafından hangi değişikliğin yapıldığını görüp, istediğiniz sürüme geri dönme imkanı sunması Google Drive’ı farklı kılan özelliklerden ilki.
* Bir PDF yada resim dosyasındaki metinleri otomatik olarak metin (tekst) haline çevirebilmektedir. Bir PDF dökümanını yükleme yaparken, Google Drive size bunu metin dökümanına çevirip çevirmek istemediğinizi sormaktadır.
* Google Drive’ın diğer bir uygulaması ise içeriğinde not alma, notlarınıza hatırlatıcı ekleme, yapılacaklar listesi hazırlama gibi özellikleri barındıran Google Keep uygulamasıdır. Google Keep ile notlarınızı bulut depolama alanınızda saklayabilir, istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan (mobil uygulamaları mevcut) ulaşabilirsiniz.


* Google Formlar, Google Drive’ın diğer bir uygulaması. Formlar ile çevrimiçi anket yapabilir, topladığınız yanıtları bir e-tabloda düzenli bir şekilde organize ederek sonuçları inceleyebilirsiniz. Aynı şekilde toplandığınız verileri grafiğe de döküp araştırmanız/anketiniz hakkında hızlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Google Formlar biz eğitimcilerin belki de en çok işine yarayacağı uygulamalardan biridir. Zira bu uygulama ile öğrencilerinize anketler yollayabilir, quiz, hatta sınav bile yapabilirsiniz. Google formlara çoktan seçmeli, paragraf, dereceli yanıtları girilebilen farklı soru tipleri ekleyebiliyorsunuz.

http://egitimtrend.com/google-ogretmenler-tarafindan-kesfedilmeyi-bekliyor-3/

http://www.egitimdeteknoloji.com/google-drive-nedir-gunluk-islerimizde-bize-ne-saglayabilir/

0 yorum:

Yorum Gönder