Canva.com'da kaliteli grafik ve görseller hazırlayın!

Canva ücretsiz bir web tabanlı sürükle bırak grafik dizayn uygulaması olup profesyonel kalitede infografik, poster, facebook kapak fotoğrafları ve daha fazlasını bir araya getirir. Üstelik bunları kullanmak için grafik düzenleme programlarını kullanmayı bilmenize de ihtiyaç yoktur. Bu site geniş bir şablon, arka plan, font ve stok resim arşivine sahip olup tüm bunlar sayesinde sizlere harika yazılar yayınlamanız için iyi görünümlü grafikler hazırlama imkanı verir. Canva'yı kullanarak derslerinizde de kullanabileceğiniz yüksek kaliteli görselleri basitçe hazırlayabilir, ücretsiz indirebilirsiniz. Site bazı resim ve temalar hariç ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Facebook, Twitter hesaplarınızla siteye bağlanabileceğiniz gibi isterseniz kendi üyeliğinizi de oluşturabilirsiniz.


Canva bir sürükle bırak dizayn arayüzüne sahiptir ve bu arayüz oldukça basit olup kullanımı da kolaydır. Sol tarafta bulunan bir yan menü birkaç sekmeden oluşmaktadır. Bu sekmelerde resim arayabilir, programın içinde hazır bulunan şablonlardan birini seçebilir, yeni yazı ekleyebilir, arkaplan resmi seçebilir veya kendi fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz.


Canva sitesinin kalbi geniş kütüphanesinden oluşmaktadır. Canva 1 milyondan fazla resme sahip olup bu resimler dökümanlara entegre edilebilen görüntüler derlemesinden tutun da el ile yapılan çizim resimlerine kadar yüksek kalitede stok fotoğraflardan oluşuyor. Canva sitesi ücretsizdir fakat stok fotoğrafların her biri sadece 1 dolardır. Beğendiğiniz bir resmi sürükleyip bırakarak kendi dizaynınıza başlayabilirsiniz.
Eğer hazır şablonlar arıyorsanız, Canva’nın layouts sekmesi bakmanız gereken yerdir. Beğendiğiniz resme tıklayın ve resim anında projenize otomatik olarak eklenecektir.
Text (metin) sekmesini kullanarak dizayn ettiğiniz resimlere yazı yazabilirsiniz. Çeşitli kayan yazılar veya farklı stilde metin kutuları eklemek mümkün. Ayrıca birçok font (yazı tipi) seçeneğinin yanı sıra kalın, italik ve hizalama gibi özellikleri de mevcuttur.
Son sekme ise Uploads sekmesi olup kendi resimlerinizi yüklemeye veya Facebook’tan fotoğrafları içe aktarmaya izin verir.


Dizayn işlemi bittikten sonra Facebook ve Twitter hesabınızda paylaşmak için sayfanın başındaki Share (paylaş) yazan butona tıklayın. Eğer herhangi bir ücretli resim kullandıysanız, bu aşamada ödeme yapmanız gerekecek. Resimleri pdf veya png olarak kaydedebilirsiniz.


Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Link&Publish düğmesine tıklayarak hazırladığınız görseli indirebilirsiniz. Fakat indirme yapabilmeniz için tamamıyla "Free" olan ürünleri kullanmalısınız, aksi halde görseli ücretsiz indiremezsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz görseli birçok sosyal ağda paylaşabilirsiniz. Aşağıda Canva ile ilgili bir video bulunmaktadır; bu videodan yardım alabilirsiniz.



Kaynak: http://www.hayatrehberiniz.com/canva-ile-profesyonel-gorunumlu-resimler-grafikler-hazirlayin-4304

4 yorum:

  1. selamlar, banner hazırlamak için www.bannereasy.com u deneyin, süperdir.

    YanıtlaSil
  2. https://hobisands.blogspot.com.tr
    Canva.com kullandim.

    YanıtlaSil
  3. Thank you for this post, very interesting.
    I'm a marketer in Grenoble (France). Gimp and Canva.
    Gimp is not very intuitive, you need to be able to work with it.
    On the other side, photo editor ever. In 5 minutes you can create an old 'paint' image.
    So Gimp, Put it in PNG format, and 'work' on it. Hope you will be at
    Stefan
    Marketer at
    http://www.bluepixelcie.com

    YanıtlaSil