Thinlink ile resimlerinizi interaktif hale getirin!



Etkileşim için hemen her platformda kullandığımız resimler çoğu zaman anlatmak istediklerimizi tam olarak ifade etmez. Altına açıklamalar yazmak, çeşitli video siteleriyle bağlantılar kurmak da isteyebiliriz. İşte tam da bu noktada ihtiyaçlarımıza cevap veren bir site ve uygulama var, adı ThingLink. Bu site elimizdeki fotoğrafları ya da grafikleri interaktif bir hale sokmamıza yardımcı oluyor.

ThingLink ile görsellerinize ekleyeceğiniz yazı, video, ses doyası, müzik, resim vb. ile görsellerinizi zengin içerikler haline dönüştürüp daha ilgi çekici ve interaktif hale getirebilirsiniz. ThingLink sadece bundan ibaret değil. Aynı zamanda hazırladığınız interaktif görselleri arkadaşlarınızla sosyal medya üzerinde paylaşabildiğiniz gibi, Edmodo, web sitesi veya bloglarınıza da embed kodu ile hazırladığınız veya ThingLink üzerinde barındırılan interaktif görsellerden ekleyebilirsiniz. Görseller üzerinde yorumlar yapmaya da imkan veren ThingLink, eğitim açısında da gerçekten çok faydalı bir site olarak kullanılabilir.

thinglink.com'a yüklediğiniz resim dosyaları üzerine çeşitli noktalara açıklama imleri bırakabilir, resim üzerinde değişik noktalardan dış linkler verebiliriz. Fare imlecini resmin üzerine getirdiğimizde verdiğimiz açıklama işaretleri beliriyor ve buradan çeşitli medyaları gösterebiliyoruz.

Twitter ve Facebook dışına çıkmadan resimin içinde Youtube gibi video sitelerden video izletebilir, Flickr dan fotoğraf albümünü açabilir, Facebook sayfalarımızı ve beğen butonlarını takipçilerimize sunabiliriz. Linkedin profilimizi, Wikipedia açıklamalarını, soundcloud müzikleri bir resim içinde paylaşabiliriz.

ThingLink’in mobil uygulaması şu an için sadece iOS işletim sistemli cihazlarla yani iPhone, iPod ve iPad ile uyumlu olarak çalışıyor. Mobil uygulama üzerinden kullanıcılar Twitter adreslerini, bir metin ya da bir videoyu fotoğrafın içine yerleştirebiliyorlar. Video için kendi çektiğiniz bir videoyu da paylaşabildiğiniz gibi Youtube’daki bir videoyu da bu interaktif fotoğrafa ekleyebiliyorsunuz. ThingLink’in mobil uygulaması üzerinde hazırlanan görseller Twitter ve Facebook’ta paylaşılabildiği gibi bir e-posta adresine de yollanabiliyor.

ThingLink’e üye olup üzerinde çalışma yapmak gerekiyor. ThingLink’e görsel eklerken ister bilgisayarınızdan fotoğraf seçebilir isterseniz de interaktif sosyal medya hesaplarınızdan resim seçebilirsiniz. Hatta istediğiniz URL adresinden de fotoğraf ekleyebilirsiniz. Görselinizi yükledikten sonra, resmin istediğiniz bir yerine tıkladığınızda fotoğrafınızı etiketlemeye başlıyorsunuz.



Görselin üzerine tıkladığınızda orada çıkan ikona bir URL adresi ve tanım ekleyebiliyorsunuz. Açılan penceredeki “icon”a tıkladığınızda da o simgeyi değiştirebiliyorsunuz. Bu ikonlar arasında Facebook, Twitter’ın yanında alışveriş sepeti, ünlem, profil görseli vb. simgeler bulunuyor. Yönlendirdiğiniz URL’ye göre buradan bir simge seçebilirsiniz.
Thinklink'de resimleri kendiniz oluşturabileceğiniz gibi oluşturulmuş olanları da kullanabilir ve paylaşabilirsiniz.

Aşağıda bununla ilgili yapılan bir örnek yer almaktadır:



Sitenin adresi: https://www.thinglink.com

http://isaates.com/thinglink-nedir-ne-ise-yarar/
http://www.sosyalmedyal.com/2012/11/thinglinkcom-interaktif-resim-olusturma.html
http://eticaretmag.com/thinglink-iphone-ipad/

http://egitimtrend.com/thinglink-ile-interaktif-zengin-gorseller/

0 yorum:

Yorum Gönder